'6'lı masada çatlak var' önlemi: Karamollaoğlu istedi, bildiride 'birliktelik' vurgusu yapıldı

'6'lı masada  çatlak var' önlemi: Karamollaoğlu istedi, bildiride 'birliktelik' vurgusu yapıldı
Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, bir süre önce yaptığı “Yeni sistemde ittifaklara gerek kalmadı” yönündeki açıklaması nedeniyle ortaya atılan “Masa'da çatlak var'' söylentilerini bertaraf etmek için yayınlanacak bildiride özellikle ‘Birliktelik' vurgusu yapılmasını istedi.

Altı muhalefet liderinin bir araya geldiği görüşmelerin ilk turu önceki gün tSaadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı ile tamamlandı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre bir süre önce yaptığı “Yeni sistemde ittifaklara gerek kalmadı” yönündeki açıklaması nedeniyle ortaya atılan “Masa'da çatlak var'' söylentilerini bertaraf etmek için yayınlanacak bildiride özellikle ‘Birliktelik' vurgusu yapılmasını istedi.

Bunun üzerine bildiride, “Siyasi iktidarın ortaklarının ve varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın, tüm siyasi mühendislerin çabalarına, hakaretlerine, isnatlarına ve iftiralarına rağmen milletimize umut olmanın verdiği güç ile” vurgusu yapıldı. Açıklamada ayrıca “Bugünden itibaren seçim öncesi, dönemi, sonrası olmak üzere önümüzdeki süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekrar çizmek isteriz” ifadesi yer aldı.

Altılı masa bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Seçim tarihi ve YSK takvimine bağlı olarak da ‘'Ortak'' aday açıklanacak. Seçim sürecinde yürütülecek kampanyalarda bir liderin gittiği bir ile başka lider gitmeyecek. Koordinasyon içinde ziyaretler yapılacak. Türkiye'nin sorunlarına karşı ‘Ortak dil' benimsenecek. Çözümler vatandaşa anlatılacak.

Politika