6’ncı kez aday adayı olan Yılmaz Büyükerşen: Genel Başkan’ın talimatı üzerine aday adayı oldum

6’ncı kez aday adayı olan Yılmaz Büyükerşen: Genel Başkan’ın talimatı üzerine aday adayı oldum
6’ncı kez Eskişehir için CHP'den aday adayı olan Yılmaz Büyükerşen, CHP lideri Özel’in il başkanını arayıp başvurusunu yapmasını istediğini belirtti ve “Talimat aldım, gereğini yerine getirdim” dedi.

Önceki gün 6’ncı başkanlığı için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu.

Aday adaylığı hakkında bilgi veren Büyükerşen, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in il başkanını araması ve başvurusunu yapmasını istemesi üzerine gerçekleştirdiğini ifade ederek “Talimat aldım, gerdeğini yerine getirdim. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt da aynı yerden adaylık başvurusunu, genel başkandan gelen talimat üzerine yaptılar" dedi.

'Artan oy oranlarıyla seçimi kazandım'

1999’da siyasete girdiğini ve artan oy oranıyla 5 dönem seçimi kazandığını ifade eden Büyükerşen, "Son seçimde oy oranım yüzde 52.8, partimizin Eskişehir’de genelde oyu yüzde 25- 30 arasında oynar. Türkiye’de muhalefet partileri içinde oy yüzdesi en yüksek olanlardan birisiyim” diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem