8 yaşında cinsel istismara maruz bıraktığı çocuğa 'Seninle büyüyünce evleneceğim' dedi

8 yaşında cinsel istismara maruz bıraktığı çocuğa 'Seninle büyüyünce evleneceğim' dedi
Bartın'da 12 yıl önce 8 yaşındaki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan N.Ü.'nün çocuğa "Bana, 'Seninle büyüyünce evleneceğim.' Bunları kimseye söyleme" dediği öğrenildi.

Bartın'da, 12 yıl önce şimdi 70 yaşında olan N.Ü.'nün kendisine cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği ve şimdi 20 yaşında olan İ.D., sanığın tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasında yaşadıklarını anlattı.

Cinsel istismar yıllarca sürdü

8 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını belirten İ.D., "Bana sürekli hediye almak istiyordu, para vermek istiyordu. Bana, 'Seninle büyüyünce evleneceğim.' Bunları kimseye söyleme diyordu. Bana bunları, 11-12 yaşına kadar yaptı" dedi.

'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Bartın'da oturan İ.D., 8 yaşında köydeki komşuları N.Ü. tarafından cinsel istismara uğradığını söyledi. Bunun üzerine ailesi, 2 önce jandarmaya gidip, şikayetçi oldu. Gözaltına alınıp, suçlamalarına reddeden N.Ü., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.Ü. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

'Ergenlik döneminde yaşadıklarımı daha iyi anladım'

İddianame, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Davanın ikinci duruşmasına, İ.D. ile taraf avukatları katıldı. Sanık N.Ü. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada dinlenen İ.D., "Şu anda 20 yaşındayım. Bu olaylar, 7-8 yaşındayken başladı ve 2-3 yıl sürdü. Köyde, evde yalnızken N.Ü. geldi ve bana cinsel istismarda bulundu. Bu durumlar, evde yalnız olduğum zamanlarda oluyordu ve 2-3 yıl sürdü. Ben de bunları yaşadıktan sonra okuldan soğudum. Ergenlik döneminde de yaşadıklarımı daha iyi anladım. Bu olayı unutamadığım için bunu aileme anlattım ve şikayetçi oldum" dedi.

Sanık suçlamaları reddetti

İ.D., N.Ü.'nün kendisine sürekli hediyeler aldığını da belirterek, "Bana sürekli hediye almak istiyordu, para vermek istiyordu. Bana, 'Seninle büyüyünce evleneceğim.' Bunları kimseye söyleme diyordu. Bana bunları, 11-12 yaşına kadar yaptı. N.Ü.'den şikayetçiyim" diye konuştu. N.Ü.'nün avukatı ise suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Avukat, İ.D.'nin erkek arkadaşı ile yaşadığı sorunlar nedeniyle bunalıma girdiğini, müvekkiline iftira attığını söyledi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem