95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth: Korona insanı bitkin bırakıyor

95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth: Korona insanı bitkin bırakıyor
Covid-19'a yakalanan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, yaşadıklarını "İnsanı çok yorgun ve bitkin bırakıyor" diye anlattı.

Bu yıl tahttaki 70'inci yılını kutlayan 95 yaşındaki kraliçe, Covid - 19 hastalarını tedavi etmek için pandemi sürecinde inşa edilen Kraliçe Elizabeth Ünitesi'yle ilgili Royal Londra Hastanesi'ni 'online' ziyaret etti.

Babasını ve kardeşini koronavirüs nedeniyle kaybeden II. Elizabeth bu yılın başında yakalandığı Covid-19 hastalığıyla ilgili deneyiminden bahsetti. Hastane'ye yapılan video aramasında Kraliçe, hâlâ tamamen iyileşemeyen Covid hastası Asef Hussain ve eşi Shamina'ya "Covid insanı çok yorgun ve bitkin bırakıyor, değil mi?" dedi.

Buckingham Sarayı, Kraliçe'nin korona virüsüne yakalandığını şubat ayında açıklamıştı. Kendisi de "hafif soğuk algınlığı belirtileri" gösterdiğini söylemişti.

Hussain, Aralık 2020'de ailesinin virüsle hastaneye kaldırılan üçüncü üyesiydi. Oradayken kardeşi ve babası vefat etti. Solunum cihazında yedi hafta geçiren Hussain hâlâ iyileşme aşamasında ve portatif bir oksijen makinesi kullanıyor.

Dünya