96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı davasında müteahhide 22,5 yıl hapis istemi

96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı davasında müteahhide 22,5 yıl hapis istemi
Adana’da depremde yıkılan ve 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde Adana'da yıkılan ve 96 kişinin öldüğü Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dere yatağına bina yapan müteahhit ve teknik uygulama sorumlusu Hasan Alpargün ifadesinde, "Ben yapmasam başkası yapacaktı" dedi.

Deprem yönetmeliğine uyulmamış

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianameye giren bilirkişi raporunda, binanın deprem yönetmeliği yükümlülüklerini karşılamadığı, kusurlu imalattan yapı Hasan Alpargün'ün sorumlu olduğu belirtildi.

İlk duruşma 9 Ekim'de yapılacak

Tutuklu bulunan Alpargün hakkında, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Davanın ilk duruşmasının 9 Ekim'de yapılamasına karar verildi.

'Eğer yönetmeliklere uygun yapılmış olsaydı, yakınlarımız da dahil 96 kişi yaşamını kaybetmemiş olacaktı'

Yıkılan Alpargün Apartmanı’nda kayınvalidesi Hülya Yürk ve kayınpederi Zafer Yürk'ü kaybeden Hasan Ölçer, “96 kişi öldü. Bunun sorumlusu mutlaka en ağır şekilde cezalandırılmalı. Yaşlı bir kadının yaralı olarak kurtarıldığı bu bina eğer yönetmeliklere uygun yapılmış olsaydı, yakınlarımız da dahil 96 kişi yaşamını kaybetmemiş olacaktı" dedi.

Ölçer, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem