Türkiye Euro 2024'e veda etti | Türkiye-Hollanda: 1-2

Türkiye Euro 2024'e veda etti | Türkiye-Hollanda: 1-2
EURO 2024 çeyrek final maçında 35. dakikada Samet'in attığı gole Hollanda 70. dakikada de Vrij ve 76. dakikada Gakpo ile karşılık verdi.

Kısa Dalga - EURO 2024 çeyrek final maçında Türkiye ile Hollanda karşı karşıya geldi.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta Türkiye 35. dakikada Arda Güler'in asistinde Samet ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

.

2. yarıya hızlı başlayan Hollanda, korner vuruşu sonrası de Vrij'le skoru eşitledi.

.

Hollanda bu golün hemen sonrasında 76. dakikada bir gol de Gakpo ile bularak 2-1 öne geçti.

.

Maçı 2-1 kazanan Hollanda, 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final mücadelesinde İngiltere ile oynayacak.

İlk 11'ler

A Milli Futbol Takımı ile Hollanda arasında oynanacak 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Benjamin Pages (Fransa)

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Gakpo, Depay

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Barış Alper Yılmaz, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Arda Güler

adsiz-1280-x-640-piksel-1-001.jpg

Erdoğan tribünde

Merih Demiral'ın ceza olması sonrasında takıma destek olmak için programlarını iptal eden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda mücadeleyi takip ediyor.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri de tribünden takip ediyor.

Çeyrek final yolculuğu

Türkiye; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3'üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı. (Spor Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Spor