A Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz'un 'Abdülkerim' şaşkınlığı

A Milli Takım Teknik Direktörü Kuntz'un 'Abdülkerim' şaşkınlığı
Hırvatistan maçı öncesi konuşan teknik adam, baş ağrısı nedeniyle kadrodan çıkarılan oyuncunun, Galatasaray'ın hazırlık maçında oynamasına şaşırdığını söyledi.

A Milli Futbol Takımı, Bursa'da Hırvatistan ile karşılaşacak. Bu maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz ve kaleci Mert Günok açıklamalarda bulundu.

Büyük maçları farklı oynadıklarını söyleyen milli kaleci şunları ifade etti:

"Tekrar Milli Takım'da olduğum için mutluyum. Büyük maçları biz ülke olarak daha farklı oyunuyoruz. Bunun örnekleri var. Yarın Ermenistan maçından daja iyi bir oyun sergileyerek galip geleceğimizi düşünüyorum.

Uzun bir süreden sonra Bursa'da milli maç oynayacak olmaktan dolayı mutluyuz. Bursa halkında beklentimiz bizi maçın son anına kadar desteklemeleridir."

Mert Günok'un ardından konuşan Stefan Kuntz'un açıklamaları ise şöyle:

'Hırvatistan dünyanın en iyilerinden'

"İki maç da farklı konumda. Ermenistan maçı daha hassas bir maçtı. Rakibimiz değişiklikler yapmıştı. Yeni bir hoca ve yeni oyuncularla oynadılar. Biz sahaya taktik anlayışımızı yeterince yansıtamadık. Devre arasında taktiksel değişikliğe gidip olumlu sonuç almak bizim için önemliydi.

Bu kez evimizde oynayacağız. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyilerinden birisi. Ermenistan maçında favoriydik ama bu kez favori değiliz. En büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz. Bu açıdan yarın örnek bir maç oynayacağız."

'Ramazan'a saygı duyuyorum'

Bazı oyuncuları oruç tuttukları için kadroya almadığı iddialarının sorulması üzerine Kuntz şöyle cevap verdi:

"Ben Ramazan ayına saygı duyuyorum. Bunlar dedikodudan ibaret. Bütün kararlarımızı oyuncularımızın performansları doğrultusunda veriyoruz. Bu yüzde yüz olan bir yalandır. Bu Ermenistan maçından sonra da bana soruldu. Bugün de Hırvat basın mensubundan duyulan bir soru. Bu tarz durumları yayan ve yaymaktan zevk alan insanlarla nasıl bir iletişim halinde olmalıyız?"

'Nörolog dinlensin demişti'

Kuntz, sakatlığı nedeniyle A Milli Takım kadrosundan çıkartılan Abdülkerim Bardakcı'nın, Galatasaray'ın Karabağ ile oynadığı hazırlık maçında forma giymesiyle ilgili bir soru üzerine şunu söyledi:

"Biz kamp için pazar günü toplandık ve 4 günlük sürenin 3 gününü hastanede geçirdi. Nöroloji bölümündeki doktor hanım bize bir rapor gönderdi ve biraz dinlenmesi gerektiğini ve iki haftalık bir tedavi süresi olacağını belirtti. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Biz hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dünkü Karabağ maçında oynamasına şaşırmadım değil. Oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi bizim için daha iyi olabilirdi" (Kısa Dalga)

Spor