EURO 2024'te Portekiz, Türkiye'yi 3 golle geçti: Umutlar son maça kaldı

EURO 2024'te Portekiz, Türkiye'yi 3 golle geçti: Umutlar son maça kaldı
Türkiye, Portekiz ile karşı karşıya geldi. Portekiz, A Milli Takım'ı 3-0 mağlup etti. Milli Takım'ın gruptan çıkma umudu son maça kaldı.

Kısa Dalga - Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda yer alan Türkiye, organizasyondaki ikinci sınavını Portekiz karşısında verdi.

BVB Dortmund Stadı'nda oynanan Türkiye-Portekiz maçını ev sahibi ülke Almanya'dan hakem Felix Zwayer yönetti. Arda Güler, maça 70. dakikada girdi ancak sonuç değişmedi. Portekiz, Milli Takım'ı 3-0'lık skorla geçti.

Umutlar son maça kaldı

Bu sonucun ardından A Milli Takım, F grubunda ikinci maçlar sonunda 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Portekiz ise 6 puanla grupta birinci sırada yer aldı. Portekiz, gruptan çıkmayı garantiledi.

A Milli Futbol Takımı, F Grubu'ndaki üçüncü maçında 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile karşı karşıya gelecek. Portekiz ise gruptaki bir sonraki maçında aynı gün Gürcistan ile karşılaşacak.

Grupta puan durumu

Portekiz (6 puan)

Türkiye (3 puan)

Çekya (1 puan)

Gürcistan (1 puan)

aa-20240622-34945407-34945400-2024-avrupa-futbol-sampiyonasi-turkiye-portekiz.jpg

İkinci yarıda Portekiz'den yeni gol

56. dakikada, Ruben Neves'in uzun pasında savunma arkasına sarkan Ronaldo kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Bruno'ya pasını verdi ve Bruno Fernandes topu boş ağlara gönderdi. Maçın skoru böylelikle 3-0 oldu.

59'uncu dakikada Milli Takım'da iki değişiklik birden oldu. Kaan ve Kerem oyundan çıktı, İsmail ve Kenan oyuna girdi.

Tribünler tezahüratlarla oyuna girmesini istediği, Arda Güler, 69. dakikada oyuna girdi!

İlk yarı bitti: Portekiz 2-0 önde

Maçta ilk gol 22. dakikada geldi. Bernardo Silva, Portekiz'i öne geçiren golü kaydetti.

29. dakikada Samet Akaydın'ın kendi kalesine attığı gol ile Portekiz farkı ikiye çıkardı.

Maçta ilk yarı bu sonuçla bitti.

aa-20240622-34944757-34944755-2024-avrupa-futbol-sampiyonasi-turkiye-portekiz.jpg

İlk 11 belli oldu

Türkiye'nin Portekiz maçı 11'i: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Yunus Akgün

Vincenzo Montella'dan kadro açıklaması: Arda'yı koruduk

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Montella ilk 11 ile ilgili olarak, "Programımızın doğrultusunda devam ediyoruz. Futbolcularımızı korumak için bu değişiklikleri yapmalıyız" dedi.

Arda Güler'in yorgunluğu olduğunu dile getiren Montella, "Son 2 gündür koruduk Arda'yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik. Tüm kalbimle umuyorum ki ona ihtiyacımız olmaz ikinci yarıda da" ifadelerini kullandı.

Montella, Yunus Akgün'ü tercih etmesiyle ilgili, "Yunus'u koymamız çok doğal şu anda. Oradaki, kanattaki futbolcular en çok efor sarf eden futbolcular. O yüzden Yunus'u tercih ettik bugün" yorumunu yaptı.

Kazanmak istediklerini söyleyen İtalyan hoca, "Biz kendi maçımızı oynayacağız. Programımız değişmedi. Kazanmaya çalışacağız. Kazanmak için sahadayız" dedi.

Vincenzo Montella, Mert Günok'un sakatlığıyla da ilgili konuşarak, "Sabah uyanınca Mert'in problemi ile karşılaştık. Bugün bize yardımcı olamayacak. Diğer kalecilerimizle devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedef 2’de 2

Gruptaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen ay-yıldızlı ekip, Portekiz'i de yenerek 2'de 2 yapmayı hedefliyor.

Portekiz de ilk maçında Çekya'yı uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 mağlup etti.

İkinci maçlar öncesinde Milli Takım, Portekiz'in averajla önünde lider durumda bulunuyor.

Kart sınırındaki oyuncular

Türkiye'de ve Portekiz'de maç öncesinde ikişer futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao, kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek. (Spor Servisi)

Spor