AB 110 bin doz maymun çiçeği aşısı alacak

AB 110 bin doz maymun çiçeği aşısı alacak
Avrupa Birliği, maymun çiçeği salgınına karşı harekete geçiyor. Birlik 110 bin doz aşı alacak, dağıtım haziran sonunda başlayacak.

Dünya çapında maymun çiçeği alarmı sürerken, Avrupa Birliği (AB) 110 bin doz aşı alacağını açıkladı. Avrupa Komisyonu'nun, Danimarka merkezli Bavarian Nordic isimli biyoteknoloji şirketiyle 110 bin doz maymun çiçeği aşısı için anlaşma imzaladığı açıkladı.

Komisyon'un sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu üyesi Stella Kyriakides, imzaların bugün atılacağını ve ilk teslimatın en çok ihtiyaç duyulan AB üyesi ülkelere dağıtılmak üzere haziran sonunda başlayacağını söyledi. AB üyesi olmayan Norveç ve İrlanda'nın da bu plana dahil edildiği belirtildi.

Kyriakides, ilk kez aşı alınması için AB fonlarının kullanıldığını da açıkladı. Covid-19 aşıları da Avrupa Komisyonu tarafından tedarik edilmiş ama ödemeleri üye ülkelerin kendileri yapmıştı.

Kyriakides'in açıklamasına göre, şu an için AB ülkelerinde yaklaşık 900 civarında maymun çiçeği vakası tespit edildi. Dünya genelindeki vaka sayısı ise 1400 civarında. (Kısa Dalga)

Sağlık