AB, Elon Musk’ı uyardı: Twitter’ı yasaklarız

AB, Elon Musk’ı uyardı: Twitter’ı yasaklarız
Avrupa Birliği (AB) Sosyal Medya Platformu, Elon Musk’ı, içerik denetleme konusunda birliğin kurallarına uymadığı takdirde, Twiter’ı yasaklamakla tehdit etti.

AB Komisyonu’nun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, çarşamba günü Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ile video konferans yaptı.

Görüşmeyi duyuran Financial Times, Breton’ın, içerik denetimi konusunda Musk’ı uyardığını aktardı. Habere göre, Breton, Musk’a yasaklanmış kullanıcıların “keyfi bir şekilde” geri getirilmesi, dezenformasyonla “agresif bir şekilde” mücadele etmek, ayrıca “kapsamlı ve bağımsız bir denetimi” kabul etmek dahil bir dizi kurala uyması gerektiğini söyledi.

Musk’ın, bu kurallara bağlı kalmaması durumunda, platformun, AB'nin yeni Dijital Hizmetler Yasası’nı (DSA) ihlal etme riskiyle karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıldığı da ifade edildi.

Breton, söz konusu yasanın ihlalinin, Twitter'ın Avrupa çapında yasaklanmasına veya küresel cirosunun yüzde 6'sına kadar para cezasına çarptırılmasına yol açabileceğini belirtti.

Konuşmayla ilgili bilgi verilen kişilere göre, Musk, DSA’yı okuduğunu, çok mantıklı bulduğunu ifade ederek, bunun tüm dünyada uygulanması gerektiğini söyledi.

Breton, daha önce Musk'ı “nefret söylemi ve dezenformasyona karşı” AB kurallarına uymaya çağırmıştı. Benzer bir uyarı, AB Komisyonunun Adaletten Sorumlu Üyesi Didier Reynders’ten de gelmişti.

Dünya