AB: Putin'in ilan ettiği ilhak hiçbir şeyi değiştirmeyecek

AB: Putin'in ilan ettiği ilhak hiçbir şeyi değiştirmeyecek
Avrupa Birliği, Ukrayna'da 4 bölgenin Rusya'nın topraklarına katılmasını kınayan bir açıklama yayınlayarak "Bu kararlar hükümsüzdür ve herhangi bir hukuki sonuç doğuramaz" ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'ta yer alan Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya'da yapılan Rusya'ya bağlanma referandumlarından 'evet' kararı çıkmasının ardından dört bölgenin 'Rusya'ya bağlanma' anlaşmalarını imzaladı.

AVRUPA KOMİSYONU'NDAN TEPKİ

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki 4 bölgenin Rusya Federasyonu'na katılmasını ilan ettiği konuşmasına tepki gösterdi.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Putin'in ilan ettiği ilhak hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Rusya'nın yasadışı işgal ettiği tüm topraklar Ukrayna toprağıdır ve her zaman bu egemen ülkenin bir parçası olacaktır" diye yazdı.

"KARARLAR HÜKÜMSÜZ"

Leyen Avrupa Birliği Konseyi üyelerinin yaptığı yazılı açıklamayı da paylaştı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya'nın Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerini yasadışı ilhakını kesin olarak reddediyor ve kesin olarak kınıyoruz.

Bu kararlar hükümsüzdür ve herhangi bir hukuki sonuç doğuramaz. Kırım, Herson, Zaporijyia, Donetsk ve Luhansk Ukrayna'dır. Tüm devletleri ve uluslararası kuruluşları bu yasadışı ilhakı kesin olarak reddetmeye çağırıyoruz. Avrupa Birliği'nin Ukrayna'nın yanında olduğunu ve gerektiği sürece Ukrayna'ya güçlü ekonomik, askeri, sosyal ve mali destek sağlamaya devam edeceğini yineliyoruz."

Dünya