AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Hamas bir fikirdir ve hiçbir fikri öldüremezsiniz

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Hamas bir fikirdir ve hiçbir fikri öldüremezsiniz
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Bir fikri öldürmenin tek yolu, daha iyi bir fikir sunmaktır. Elbette ki; alternatif, İsrail'in yok edilmesi değildir. İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte barış ve güvenlik içinde yaşamasını sağlamaktır" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Filistin halkı için iki devletli çözüm esasına dayanan bir gelecek planı ortaya konulmadığı takdirde İsrail'in Hamas'ı savaşarak yenemeyeceğini belirtti.

Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı'nda bir panele katılan Borrell, İsrail-Filistin meselesine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bu konuda jeopolitik bir rol oynamak istiyorsak, Ukrayna örneğinde olduğu gibi daha fazla birlik olmamız gerekiyor. Ancak burada farklı yaklaşımların olduğunu ve birçok üye ülkenin kendi oyununu oynamak istediğini görüyorum.

Filistin halkına gelecekle ilgili net bir yön çizilmeden Orta Doğu'ya barış gelmeyecektir. Çatışmanın çözümü askeri değildir. Hamas bir fikirdir ve hiçbir fikri öldüremezsiniz. Bir fikri öldürmenin tek yolu, daha iyi bir fikir sunmaktır. Elbette ki; alternatif, İsrail'in yok edilmesi değildir. İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte barış ve güvenlik içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu yalnızca askeri yöntemlerle olmaz.

Batı Şeria'daki gelişmeler iki devletli çözümün önündeki gerçek engeldir. Batı Şeria kaynıyor. Daha büyük bir patlamanın eşiğinde olabiliriz." (AA)

Dünya