ABD Başkan adaylığını açıklayan DeSantis: Solculuğu yok edeceğim

ABD Başkan adaylığını açıklayan DeSantis: Solculuğu yok edeceğim
Geçtiğimiz hafta adaylığını açıklayan Florida Valisi DeSantis, “Bu ülkede solculuğu yok edecek ve “woke” (uyanmış) ideolojiyi tarihin çöplüğüne atacağım” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin 2024 adayı olmak için Trump ile yarışan Florida Valisi Ron DeSantis, başkan seçilmesi halinde “solu bitireceğini” söyledi.

Medyascope’un aktardığına göre, FOX News’a konuşan DeSantis, eski başkan Donald Trump’ı geçip aday olması halinde önünün açık olduğunu söyledi. DeSantis, aday olması durumunda, iki dönem yani sekiz yıl ABD başkanlığı yapmasının önünde hiçbir engel olmadığını ifade etti.

Florida Valisi, “Bu ülkede solculuğu yok edecek ve “woke” (uyanmış) ideolojiyi tarihin çöplüğüne atacağım. Medyanın bana daha fazla saldırmasının bir nedeni var. Cumhuriyetçi Parti adayı ben olursam kazanmayı başarırsam, başkan olacağımı biliyorlar” dedi.

44 yaşındaki DeSantis, geçtiğimiz hafta 2024’te yapılacak seçimlerde ABD başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

Ancak Ron DeSantis’in adaylığına pek ihtimal verilmiyor. Donald Trump’ın başkan adaylığı yasal yollarla tıkanma tehlikesi yaşasa da hala yapılan anketlerde Ron DeSantis’in 30 puan önünde görünüyor.

Ron DeSantis ve Joe Biden’ı iki aday olarak gösteren anketler ise başa baş. (Kısa Dalga)

Dünya