ABD Başkanı Biden, Ürdün’de Mahmud Abbas ile görüşecek

ABD Başkanı Biden, Ürdün’de Mahmud Abbas ile görüşecek
Yarın İsrail’e gidecek olan ABD Başkanı Joe Biden’ın, daha sonra Ürdün'ün başkenti Amman'a geçeceği açıklandı.

İsrail-Filistin çatışmaları 10 gündür aralıksız devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın bölge ziyaretinin detayları belli oldu. Biden, yarın İsrail’e giderek Netanyahu ile görüşecek. Daha sonra Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı El sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkan Joe Biden'ın Çarşamba günü İsrail'i ziyaret edeceğini açıkladı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Blinken, dün Kudüs'te İsrail Başbakanı Netanyahu ile yedi saatlik bir görüşme yaptı.

Burada gazetecilere konuşan Blinken, Biden'ın ziyaretinde "İsrail'in savaş amaçları ve stratejisi hakkında kapsamlı bir bilgilendirme alacağını" söyledi.

Blinken, ayrıca Biden’ın “İsrail'in sivil kayıpları en aza indirecek ve yardımın Gazze'deki Filistin sivillere ulaşmasına izin verecek şekilde operasyonlarını nasıl yürüteceğini" konuşacağını belirtti.

Biden'ın ziyareti, Netanyahu'nun davetiyle gerçekleşecek.

Ürdün'e geçecek

Öte yandan, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Biden'ın Tel Aviv ziyaretinin "kritik bir zamanda" gerçekleşeceğini söyledi.

Biden'ın başlıca hedeflerinin, "İsrail ile dayanışmalarını göstermek ve Gazze'deki sivillere yardım sağlamak" olduğunu, Hamas'a fayda sağlamaksızın yapılacak insani yardımları konuşacağını söyledi.

Biden, İsrail'i ziyaret ettikten sonra Ürdün'ün başkenti Amman'a gidecek.

ABD Başkanı burada, Ürdün Kralı Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı El sisi ve Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşecek. (Kısa Dalga)

Dünya