ABD Başkanı enflasyon verilerini yorumladı: Rakamlar kabul edilemeyecek kadar yüksek

ABD Başkanı enflasyon verilerini yorumladı: Rakamlar kabul edilemeyecek kadar yüksek
Bugün açıklanan ABD yıllık enflasyon verileri haziran ayıyla beraber 9.1'e yükseldi. ABD Başkanı Biden, rakamların kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu söyleyerek enflasyonla mücadele sözü verdi.

ABD'de yıllık enflasyonun haziran ayında yüzde 9.1'e yükselmesinin ardından Başkan Joe Biden, rakamların kabul edilemeyecek kadar yüksek olduğunu ancak verilerin güncel olmadığını söyledi.

Verilerin akaryakıt fiyatındaki 30 günlük düşüşü yansıtmadığını söyleyen Biden, benzin fiyatlarının Haziran ortasından bu yana yaklaşık 40 sent azaldığını belirtti.

Biden, "Enflasyonla mücadele en büyük önceliğim. Fiyat artışlarını kontrol altına almak için daha hızlı ve daha fazla ilerleme kaydetmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun Avrupa dahil neredeyse tüm ülkelerde sorun olduğunu söyleyen Biden, Covid-19'la bağlantılı zorlukların Ukrayna savaşıyla arttığını vurguladı.

PETROL FİYATLARINDAKİ ARTIŞI DURDURMAK HEDEFLENİYOR

VoA'da yer alan haberde, Biden, Rus petrolünün fiyat artışını durdurmak için Avrupalı ortaklarla birlikte çalışmaya, "Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in petrol gelirini azaltmaya ve üretimi sorumlu bir şekilde arttırmak için ABD petrol ve doğal gaz endüstrisiyle çalışmaya devam" edeceğini de açıkladı.

Biden petrol şirketlerinin bu dönemi kendi çıkarına kullanmaması uyarısında da bulundu ve ''Petrol fiyatları Haziran ortasından beri yüzde 20 düştü, ancak benzin fiyatı bunun yalnızca yarısı kadar düştü'' dedi.

Biden, Merkez Bankası'na enflasyonla mücadele için ihtiyaç duyduğu alanı sağlayacağını da ekledi.

Dünya