ABD Başkanı Joe Biden'den İsrail'e ziyaret planı

ABD Başkanı Joe Biden'den İsrail'e ziyaret planı
ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüğü belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. Kısa bir süre sonra operasyona Filistin'deki pek çok grup destek verdi. İsrail ise yaşananların ardından 'resmen savaş' hali ilan etti. Bölgede karşılıklı çatışmalar devam ederken ölü ve yaralı sayısı da her geçen saat artıyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın çatışmalar sürerken İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşündüğü belirtildi. Ancak İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik bombardımanları devam ederken henüz kesinleşmiş bir seyahat planının olmadığı aktarıldı.

Henüz kesinleşmedi

Al Jazeera'nin ABD yönetiminden üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı ve T24'ün aktardığı habere göre, ABD Başkanı Biden, önümüzdeki günlerde İsrail'e bir ziyaret gerçekleştirmeyi düşünüyor ancak İsrail ordusu kuşatma altındaki Gazze'ye her gün bombardıman düzenlediği için henüz kesinleşmiş bir seyahat planı duyurulmadı.

İran 'provokatif' olarak algılayabilir

Al Jazeera, Biden'ın olası ziyaretinin İran tarafından "provokatif" bir hareket olarak görülebileceğini; öte yandan Arap ülkeleri tarafından da "duyarsızlık" olarak nitelendirilebileceğini yazdı. (Kısa Dalga)

Dünya