ABD Büyükelçiliği'nden Soylu'ya yanıt: Terörün her türlüsünü kınıyoruz

ABD Büyükelçiliği'nden Soylu'ya yanıt: Terörün her türlüsünü kınıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Beyoğlu'ndaki patlama için "taziyesini kabul etmiyoruz" dediği ABD Ankara Büyükelçiliği, "Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamaktadır" açıklaması yaptı.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" açıklaması yapmıştı.

ABD: TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarının ardından T24'ün değerlendirmeleri için ulaştığı ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü'nden yapılan açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Beyoğlu'ndaki patlama sonrası hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınlayan ABD Ankara Büyükelçiliği'ne tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söylemişti:

"Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Kobani'yi terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle biz müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz. Bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum. İstiklal Caddesi bizim nazlı kızımızdır. Operasyonlar devam ediyor. Elbette ki teröristler yakalandı."

Gündem