ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Gara olayına ilişkin yaptığı açıklama nedeniyle ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Gara olayına ilişkin yaptığı açıklaması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı, konu hakkında yaptığı açıklamada, "ABD Büyükeliçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Gara bölgesinde 13 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili Twitter hesabından şu mesajı yayınlamıştı:

“Amerika Birleşik Devletleri, Irak’taki Kürdistan bölgesinde Türk vatandaşlarının ölümü nedeniyle çok üzülmüştür. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz. Eğer, Türk sivillerin ölümünün, terörist bir organizasyon olan PKK tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberler doğrulanırsa, bunu olabilecek en şiddetli şekilde kınıyoruz.”

Erdoğan’ın bu mesaja tepkisi sert olmuş, ABD’ye “Hani siz teröristlerin yanında durmuyordunuz. Bal gibi de yanındasınız” diye seslenmişti.

Gündem