ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Hayal kırıklığı"

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: "Hayal kırıklığı"
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin  "Derin bir hayal kırıklığı yarattı. Sözleşmeden çekilme, kadına yönelik şiddeti sona erdirmeye yönelik uluslararası çabalar için de bir geri adım" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Price. şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi derin bir hayal kırıklığı yarattı. Sözleşmeden çekilme, kadına yönelik şiddeti sona erdirmeye yönelik uluslararası çabalar için de bir geri adım.

"Tüm devletleri, toplumsal cinsiyete dayalı her türlü şiddeti önlemeye ve bunlara karşı tepkilerini güçlendirmeye çağırıyoruz."

İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye, 20 Mart 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sözleşmeden çekilme kararı almıştı. Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan İstanbul Sözleşmesi, bugün (1 Temmuz) itibariyle resmen yürürlükten kalktı.

Gündem