ABD Dışişleri'nden TSK'nin Şengal’deki SİHA saldırısı hakkında açıklama

ABD Dışişleri'nden TSK'nin Şengal’deki SİHA saldırısı hakkında açıklama
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu İşleri Bürosu, Türkiye'nin Şengal'deki SİHA saldırısında öldüğü belirtilen 12 yaşındaki çocuk ve dedesi için başsağlığı mesajı yayımladı.

TSK'nin Irak'ın Şengal (Sincar) bölgesinde Şengal Direniş Birlikleri'nin (YBŞ) kamplarının hedef alındığı gerekçesiyle düzenlediği SİHA saldırısında 12 yaşındaki bir çocuğun ve dedesinin ölmesinin ardından ABD'den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Yakın Doğu İşleri Bürosu'nun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"12 yaşındaki Salih Nasır Hıdır dahil, Irak'ın Sincar bölgesinde Ezidi sivillerin ölümüne ilişkin haberlerden ötürü son derece rahatsızız ve üzgünüz. Kurbanlara ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Ezidiler çok fazla şiddete maruz kaldı ve bütün halklar gibi, huzur içinde yaşamayı hak ediyorlar."

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün Şengal’in Sinune kasabasına düzenlediği SİHA saldırısında 12 yaşındaki Salih Nasır Hıdır ve dedesinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Reuters ajansına konuşan IRak güvenlik kaynakları, TSK'nin hava saldırısında YBŞ'nin istihbarat karargâhının ve sivil bir bölgenin hedef alındığını söylemişti. Sosyal medyada paylaşılan ancak teyit edilemeyen görüntülerde de, bir sokaktan kalın bir duman yükselirken insanların kaçtığı görülmüştü. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf Rudaw sitesinden alınmıştır

Dünya