ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye Osman Kavala için “serbest bırakın” çağrısı

ABD Dışişleri'nden Türkiye'ye Osman Kavala için “serbest bırakın” çağrısı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'de 3 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın 'derhal serbest bırakılması' çağrısı yaptı.

3 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Osman Kavala için ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “derhal serbest bırakılması” çağrısı yaptı. Birlikte yargılandığı 8 kişiyle birlikte Şubat 2020’de beraat eden Osman Kavala, daha sonra Gezi davasıyla birleştirilecek soruşturma kapsamında cezaevinden çıkmadan yeniden tutuklanmıştı.

Price, yaptığı yazılı açıklamada, "Kavala aleyhindeki yanıltıcı suçlamalar, devam eden tutukluluğu ve aleyhindeki davaların birleştirilmesi de dahil olmak üzere yargı sürecinin nihayete ermesinde devam eden gecikmeler, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye saygının altını oymaktadır" ifadelerine yer verildi.

Washington'un, ABD vatandaşı Dr. Henri Barkey'in, yargı sürecine dahil edilmesi 'endişeyle not ettiği' kaydedilen açıklamada, "Dr. Barkey aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğuna inanıyoruz" denilerek, davanın hızlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ayrıca  "Türkiye'ye AİHM kararlarına uyma ve kendi iç hukuku ve uluslararası yükümlülükleri uyarınca davaya adil, şeffaf ve hızlı bir çözüm getirmesi konusunda ısrar ediyoruz" denildi.

Gündem