ABD Donanmasını yönetecek ilk kadın komutan

ABD Donanmasını yönetecek ilk kadın komutan
Başkan Joe Biden, Amiral Lisa Franchetti'yi ABD donanmasının başına aday gösterdi. Senato kararı onaylarsa Franchetti, ABD donanmasına liderlik edecek ilk kadın olacak.

ABD Başkanı Başkan Joe Biden, ülke tarihinde bir ilke imza atarak Amiral Lisa Franchetti'yi ABD donanmasının başına aday gösterdi. Kararın Senato tarafından onaylanması gerekiyor; onay çıkarsa Franchetti ABD donanmasının ilk kadın komutanı olacak.

VOA'nın haberine göre ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, donanmayı Pasifik'te yöneten ve büyüyen Çin tehdidiyle mücadele tecrübesi olan Amiral Samuel Paparo'nun aday olmasını beklerken Biden'ın kararı sürpriz olarak karşılandı.

Başkan Joe Biden, Franchetti'yi donanmanın başına aday gösterdi. Biden, Franchetti'nin 38 yıllık tecrübesine değinerek, "Kariyeri boyunca Amiral Franchetti operasyonel ve siyasi alanda büyük uzmanlık gösterdi" sözlerini kulandı. Biden, Franchetti'nin donanma tarihinde dört yıldızlı amiral rütbesine sahip ikinci kadın olduğunu belirtti.

Franchetti, ABD donanmasının bir kolunu yöneten ilk kadın değil. Geçen yıl Biden, Amiral Linda Fagan'ı Sahil Güvenlik'in başına getirmişti.

Ancak Sahil Güvenlik resmen Savunma Bakanlığı altında değil ve İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı. Franchetti, Senato tarafından onaylanması halinde Savunma Bakanlığı'na bağlı bir askeri birimin başına gelen ilk kadın olacak.

Dünya