ABD: İnsanların her yıl Covid-19 aşısı yaptırması gerekebilir

ABD: İnsanların her yıl Covid-19 aşısı yaptırması gerekebilir
Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Birimi yetkilileri insanların tıpkı grip aşıları gibi her yıl Covid-19 destek dozu aşısı yaptırması gerekebileceğini açıkladı.

ABD’nin salgın yönetiminden koronavirüs (Covid-19) aşısına dair önemli bir açıklama geldi. ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) Direktörü Anthony Fauci, “Tıpkı grip aşılarında olduğu gibi her yıl varyantlara göre güncellenmiş Covid-19 destek dozu aşıları olmamız gerekebilir” dedi.

Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Birimi yetkilileri salgının ilerleyişi konusunda basın toplantısı düzenledi. ABD Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Fauci, buradaki konuşmasında, "Covid-19'un her yıl yeni varyant üreteceği artık kesinleşiyor. Tıpkı grip aşılarında olduğu gibi her yıl varyantlara göre güncellenmiş Covid-19 destek dozu aşıları olmamız gerekebilir" diye belirtti.

‘SALGIN BİTMEDİ, HAZIRLIKLI OLMALIYIZ’

Beyaz Saray Covid-19 Direktörü Ashish Jha da bu aşıların halka ücretsiz olarak sunulacağına işaret ederek, "Salgın bitmedi, dirençli durmalıyız. Beklenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Dünya