ABD, İsrail'e destek için tetikte | 2 bin personel hazırda bekliyor

ABD, İsrail'e destek için tetikte | 2 bin personel hazırda bekliyor
ABD Savunma Bakanlığının, İsrail ile Filistin çatışmalarında görev almaları için yaklaşık 2 bin personeli, "hazır duruma geçirdiği" aktarıldı.

ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon'dan yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Llyod Austin'in, yaklaşık 2 bin personel ve bazı birlikleri, konuşlandırma emrine hazırlık için "yüksek düzeyde hazır duruma" geçirdiği kaydedildi

Independent Türkçe'nin derlediği bilgilere göre; açıklamada, halihazırda herhangi bir birliğin konuşlandırılması yönünde karar alınmadığı vurgulanırken, Austin'in bu konuda durum değerlendirmesi yapmayı sürdüreceği, müttefikleri ve ortaklarıyla yakın temas halinde kalacağı aktarıldı.

6. Filo ekibinin görev süresi uzatıldı

Ayrıca açıklamada, Austin'in, ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa-Afrika/Altıncı Filo Harekat Alanı'ndaki USS Gerald R. Ford ekibinin görev süresinin uzatılmasını onayladığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığından 8 Ekim'de yapılan açıklamada, İsrail'e yardıma hazır olması amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e gönderme talimatı verildiği belirtilmişti.

Ayrıca, İsrail ordusu 11 Ekim'de de gelişmiş mühimmat taşıyan ilk ABD uçağının İsrail'e ulaştığını duyurmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya