ABD, Kızıldeniz'de İran teknesini batırdı!: Husilere silah taşıyordu

ABD, Kızıldeniz'de İran teknesini batırdı!: Husilere silah taşıyordu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kızıldeniz'de İran'a ait bir teknede gelişmiş konvansiyonel silahlara el koyduklarını ve tekneyi batırdıklarını duyurdu.

CENTCOM’un internet sitesinden, ABD deniz kuvvetlerinin Husilere silah taşıyan bir tekneye 11 Ocak’ta düzenlediği operasyona dair açıklama yapıldı.

CENTCOM, silahlara el koyup gemiyi batırdığını da açıkladı.

Açıklamada batırılan tekneye dair Husilerin uluslararası ticaret gemilerine yönelik devam eden saldırılarının bir parçası olarak, İran’dan gönderilen gelişmiş silahlar taşıdığı belirtildi.

iran-teknesi-kizildeniz.png

Somali kıyısı yakınlarındaki uluslararası sularda yapılan operasyonda İran yapımı balistik füze ve seyir füzesi bileşenlerinin ele geçirildiği, bunlar arasında Husilerin orta menzilli balistik füzeleri, gemisavar seyir füzeleri ve hava savunma sistemleri için çeşitli bileşenlerin de bulunduğu bildirildi.

Silahların ilk analizlere göre Husiler tarafından Kızıldeniz’deki saldırılarda kullanılan silahlar olduğu ifade edildi.

iran-teknesi-kizildeniz-001.png

Öte yandan ele geçirilen silahlara dair Husilerin Kasım 2023 sonrası saldırılarından bu yana İran tarafından sağlanan ele geçirilmiş ilk konvansiyonel silahlar olduğuna dikkat çekildi. (Kısa Dalga)

Dünya