ABD ordusunda yeni sorun: Kilolu acemi erler!

ABD ordusunda yeni sorun: Kilolu acemi erler!
Askeri analiz sitesi 19FortyFive’da yayımlanan Steve Beynon imzalı yazıda, ABD ordusunun, acemi erleri ağırlık standartlarına uygun hale getirmek amacıyla ön eğitim kursları açmayı planladığı ifade edildi.

ABD merkezli 19FortyFive sitesi, ABD ordusunda aşırı kilolu acemi er sayısının giderek arttığını belirtti. Askeri analiz sitesi 19FortyFive’da yayımlanan Steve Beynon imzalı yazıda, ABD ordusunun, acemi erleri ağırlık standartlarına uygun hale getirmek amacıyla ön eğitim kursları açmayı planladığı ifade edildi.


Genç Amerikalıların sadece yüzde 23’ünün askeri talepleri karşıladığı aktarılırken, bu yıl 10 bin yeni asker açığı olduğunu kaydedildi.

Sputnik'in aktardığına göre Beynon, “Bu açığın nedenleri, büyük ölçüde, adaylar arasında yaygın olan aşırı kilo sorunu ve daha önce işledikleri suçlar” diye yazdı.

Ön eğitim kurslarının, asker adaylarının fiziğindeki farkı dengeleme fırsatını sağlayacağını belirten Beynon, “Sorun, hizmete olan ilgiden çok nitelikli adayları çekmekte yatıyor” diye ekledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'a danışmanlık yapan "Council For a Strong America" adlı konseyin raporunda da gençlerin üçte birinin "askerlik yapamayacak kadar şişman" olduğuna dikkat çekildi.

Dünya