ABD donanmasını dolandıran 'Şişko Leonard' ev hapsinden kaçtı

ABD donanmasını dolandıran 'Şişko Leonard' ev hapsinden kaçtı
ABD'de subaylara nakit para, gurme yemek, puro, içki ve seks partileri yoluyla rüşvet verip kârlı ihaleler almakla ve donanmayı 35 milyon dolarlık zarara uğratmakla suçlanan 'Şişko Leonard' lakaplı iş insanı, hakkındaki hükmün kesinleşmesine üç hafta kala ev hapsinden kaçtı.

ABD Donanması'ndan subaylara kârlı ihaleler karşılığında rüşvet vermekle suçlanan Malezyalı iş insanı Leonard Glenn Francis, hakkındaki hükmün kesinleşmesine üç hafta kala ev hapsinden kaçtı. 'Şişko Leonard' olarak tanınan Francis'in, San Diego'daki evinde GPS takılı olan elektronik kelepçeyi kesip çıkardığı ve firari olarak arandığı açıklandı.

Francis 2013 yılında tutuklanmış ve 2015 yılında, ABD donanmasından subaylara 500 bin dolar rüşvet verdiğini kabul etmişti. ABD Adalet Bakanlığı ise Francis'in donanmayı en az 35 milyon dolarlık zarara uğratan devasa bir dolandırıcılık ve rüşvet ağı kurduğunu açıklamıştı.

Buna göre Francis, Singapur merkezli şirketi üzerinden, ABD Donanması'nın Pasifik Filosu'nun resmi işlerini kendi tersanelerine yönlendirmek için subaylara nakit para, gurme yemekler, pahalı purolar, nadir bulunan içkiler ve pahalı otellerde seks partileri yoluyla rüşvet verdi; bu sayede ihaleler alarak Amerikan Donanması'nı dolandırdı.

Francis'in kaçtığı, elektronik izleme cihazında bir sorun olduğunun fark edilmesi üzerine evine gelen polis tarafından fark edildi. Polis evde kimseyi bulamazken, komşular son haftalarda eve kamyonların gelip gittiğini anlattı.

Son yıllarda sağlığı bozulan Francis ev hapsine alınmış ve savcılarla işbirliği yapmaya başlamıştı. Hakkındaki nihai hüküm, üç hafta içinde açıklanacaktı. (Kısa Dalga)

Dünya