ABD, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarının sebebini açıkladı

ABD, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarılarının sebebini açıkladı
ABD, Türkiye çapında yayınladığı seyahat uyarısının ardından bir kez de İstanbul'da bölge isimleri belirterek ibadethanelerde misilleme eylemleri yapılabileceği belirtmişti. ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh yapılan uyarıların nedenini açıkladı.

ABD, İsveç'e Kur'an-ı Kerim yakma eylemi sonrası misilleme saldırıları istihbaratı aldı. Türkiye'ye dönük güvenlik uyarısı yayınladı.

ABD, Türkiye çapında yayınladığı seyahat uyarısını "olası yer ve hedef noktalarını belirterek" 29 Ocak'ta genişletti.

Resmi web sitesinde yayınlanan uyarıda, İstanbul'daki kiliseler, sinagoglar ve diplomatik misyonların misilleme saldırılarının hedefi olabileceği kaydedilmişti. Ayrıca saldırıların yabancıların sıklıkla ziyaret ettiği Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal Caddesi'ni hedef alabileceği belirtilen uyarıda, Türk makamlarının araştırmalarını sürdürdüğü dile getirililmişti.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu uyarıların nedenini açıkladı

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh yeni uyarının arkasındaki sebebi NTV'den Deniz Kilislioğlu'na açıkladı.

Eadeh "Amerikan vatandaşlarının güvenliği bizim bir numaralı önceliğimiz. Herhangi bir tehdit ile ilgili istihbarat aldığımızda, vatandaşlarımızı uyarma sorumluluğumuz var. Avrupa'da Kuran yakılmasından ve olası misilleme saldırılarından büyük endişe duyuyoruz. 29'undaki güncelleme de kiliselere, sinagoglara ve diplomatik misyonlara, ibadethane gibi çok sayıda yabancının toplandığı yerlere yönelik endişelerimizi yansıtıyor" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem