ABD ve İsveç, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasına dair açıklama yaptı

ABD ve İsveç, Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasına dair açıklama yaptı
Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımına dair teklifi Meclis'te onaylamasının ardından İsveç Başbakanlığı ve Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesinin ardından İsveç Başbakanlığı ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström açıklama yaptı. İsveç Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün NATO'ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin İsveç'in NATO üyeliği lehinde oy kullanması olumlu” denildi.

'Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasını bekliyoruz'

Bakan Billström ise, “Türk Parlamentosunun bugün İsveç'in NATO üyeliği lehinde oy kullanması memnuniyet verici bir adım. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay belgesini imzalamasını bekliyoruz. İsveç NATO'nun güvenilir, destekleyici ve kararlı bir üyesi olacak” dedi.

Beyaz Saray: Başkan Biden için önemli bir öncelikti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin oylamasına dair X'teki hesabından paylaşımda bulundu.

Sullivan, açıklamasında, şunları kaydetti: "Türk Parlamentosunun İsveç'in NATO'ya giriş başvurusunu onaylayan oylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, Başkan Biden için önemli bir öncelikti. İsveç'in güçlü ve kapasitesi yüksek bir savunma ortağı olarak katılımıyla NATO daha güçlü hale gelecek ve daha güvenli olacak."

TBMM’de İsveç’in NATO üyeliğine dair yapılan oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287’si kabul, 55’i ise ret oyu kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem