ABD ve Ukrayna ekipleri ülkesine dönüyor; Fransa'nın sahra hastanesi faaliyette

ABD ve Ukrayna ekipleri ülkesine dönüyor; Fransa'nın sahra hastanesi faaliyette
Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'ye gelen ABD ve Ukrayna arama-kurtarma ekipleri ülkelerine dönüyor. Fransa'nın da sahra hastanesi faaliyetine devam ediyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7, aynı gün saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde toplam can kaybı sayısı 40 bini aşmıştı.

Depremin ardından 88 ülkeden çok sayıda arama kurtarma ekibi gelerek enkazlarda çalışmıştı.

'Dönüyoruz çünkü savaş sürüyor'

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, sosyal medya hesabındaki paylaşımda “Arama kurtarma ekiplerimiz Türkiye'deki görevlerini tamamladılar. Ukraynalıları kurtarmak için evine dönüyorlar. Çünkü savaş devam ediyor” ifadesini kullandı.

ABD insani yardımı sürdürecek

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) arama ve kurtarma ekipleri de çalışmalarını tamamladı.

USAID yöneticisi Samantha Power, sosyal medya hesabından şunları yazdı: “ABD arama kurtarma ekipleri 11 gündür Türkiye'de görev yapıyor. Faaliyet alanlarındaki herkese ulaştılar ve binlerce binada hayatta kalanları aradılar. Şimdi eve dönmeye hazırlanırken, Türkiye ve Suriye'deki işimizin tamamlanmaktan çok uzak olduğunu biliyoruz. Kurtarma operasyonlarını tamamlarken, afet müdahale ekibimizin geri kalanı, hem Türkiye'de hem de Suriye'de bu felaketten etkilenen milyonlarca kişiye yardım için sahada kalacak."

Fransa'nın hastanesi hizmetini sürdürüyor

Fransız Sivil Güvenlik ve Kriz Yönetimi Genel Müdürlüğü, Adıyaman’da kurduğu 1.000 metrekarelik sahra hastanesinin faaliyeti devam ediyor.

Müdürlükten gelen açıklamada şöyle dendi: “Hızlı Tıbbi Müdahale Sivil Güvenlik Unsuru ESCRIM, diğer bir ifadeyle Fransa’nın Adıyaman’da kurduğu 1000 metrekarelik tam teşekküllü sahra hastanesi 12 Şubat'tan bu yana faaliyette.” (DHA)

Gündem