ABD'de 1 milyar 337 milyon dolarlık piyango tek bir kişiye çıktı

ABD'de 1 milyar 337 milyon dolarlık piyango tek bir kişiye çıktı
ABD'de haftalardır devreden ve 1 milyar 337 milyon dolara yükselen piyango, tek bir bilete çıktı. Kazanan kişi, kesintilerden sonra 780,5 milyon dolar alabilecek. İsterse miktarı taksite böldürebilecek.

ABD’de Mega Millions isimli loto çekilişinde haftalardır devredilen ve 1 milyar 337 milyon dolara ulaşan ikramiye İllinois eyaletinde bir kişiye çıktı. İkramiye loto tarihinin en büyük dördüncü rakamı olarak kayda geçti.

780.5 MİLYON DOLAR ALACAK

VOA Türkçe'nin haberine göre, Chicago şehrinin kuzeybatısındaki bir benzin istasyonunda oynandığı belirtilen kuponun sahibinin henüz ikramiyesi için başvuruda bulunmadığı açıklandı. Kurallar gereği kazanan kişi eğer ikramiyesini toplu şekilde almak isterse kesintilerden sonra eline 780,5 milyon dolar nakit para geçecek. Eğer yıllar içerisinde taksitle almak isterse ikramiyenin tamamını alabilecek.

İkramiyeyi kazanan kişi yazılı olarak loto şirketine başvurması halinde ismi açıklanmayacak.

Mega Millions isimli loto çekilişinin 20 yıllık tarihinde ikramiye tutarı üçüncü kez bir milyar doları aştı.

İNTERNET SİTESİ KİLİTLENDİ

Dün akşam yapılan çekilişte 13, 36, 45, 57, 67 ve Mega Ball 14 rakamları kazanan rakamlar olarak açıklandı. Çekilişin ardından gece saat 11’de Mega Millions’ın internet sitesi kuponunu kontrol etmek isteyenler nedeniyle kilitlendi.

Çekilişte ayrıca 6 kişi 2 milyon dolar, 20 kişi de birer milyon dolar ikramiye kazandı. Bu 26 kupondan 5’inin Florida’da satıldığı açıklandı.

Haftada iki kez çekilişi yapılan Mege Millions oyununda son 29 çekilişte ikramiye devretmişti.

Mega Millions’ta verilen en büyük ikramiye Ekim 2018’de 1 milyar 537 milyon dolar olarak kayda geçmişti.

Dünya