ABD’de bir gecede 4 hortum çıktı, en az 70 kişi hayatını kaybetti

ABD’de bir gecede 4 hortum çıktı, en az 70 kişi hayatını kaybetti
ABD’nin Kentucky kentinde şiddetli hortumlar sebebiyle yaklaşık 70 kişi hayatını kaybetti.
ABD’nin Kentucky kentinde şiddetli hortumlar sebebiyle yaklaşık 70 kişi hayatını kaybetti. Kentuck Valisi Andy Beshear, eyaletin özellikle Mayfield kentinde bir fabrikanın hortumda zarar gördüğünü ve toplu ölümler olduğunu belirterek can kaybının 70 ila 100 arasında olabileceğini duyurdu.

Vali Beshear açıklamasında bir gecede 4 farklı hortum olayı meydana geldiğini ve en az 70 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Eyalet genelinde dün gece yarısı OHAL ilan ettiklerini belirten Vali Beshear, yaşanan şiddetli hava olaylarının son derece nadir rastlanan bir durum olduğunu ifade etti.

Eyaletin özellikle Mayfield kentinde, bir fabrikanın yıkıldığını ve burada toplu ölümler olduğunu belirten Vali Beshear, eyalet genelinde ölümlerin 70 ila 100 arasında olabileceğini vurguladı. Eyaletin büyük çoğunluğuna henüz elektrik verilemediği ifade edildi.

Haftasonunu geçirdiği Delaware eyaletinin Wilmington kentinde açıklama yapan Biden, yaşanan hava olayının ABD tarihinin muhtemelen en büyük hortum felaketlerinden biri olduğunu söyledi.

Federal hükümetin, hortum ve fırtınalardan etkilenen bölgelere yardım için elinden gelen ne varsa yapacağını vurgulayan Biden, Acil Durum Yönetim Dairesi'nin (FEMA) hortumlardan zarar görenler için acil barınma imkanları sağlayacağını bildirdi.



DIŞİŞLERİ'NDEN TAZİYE

Dışişleri  Bakanlığı, ABD'de etkili olan hortum ve fıtınada yaşanan can kayıpları nedeniyle, ABD halkı ve hükümetine taziye dileklerini iletti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "11 Aralık 2021 tarihinde ABD'nin başta Kentucky olmak üzere çeşitli eyaletlerinde etkili olan hortum ve şiddetli fırtına nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. ABD halkına ve hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. (DHA)

Dünya