ABD'de bir ilk: Beyaz Saray'a siyah ve eşcinsel kadın sözcü geliyor

ABD'de bir ilk: Beyaz Saray'a siyah ve eşcinsel kadın sözcü geliyor
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bir televizyon kanalında çalışmak üzere işinden ayrılırken, yerine yardımcısı Karine Jean-Pierre getirildi. Jean-Pierre, Beyaz Saray'daki ilk siyah ve açık kimlikli eşcinsel kadın sözcü olacak.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin 13 Mayıs’ta görevden ayrılacağını ve yerine, Karine Jean-Pierre’i seçtiğini açıkladı. Jean-Pierre, Beyaz Saray’ın ilk siyah kadın ve eşcinsel sözcüsü olacak.

Bugüne dek Psaki'nin baş yardımcısı görevinde bulunan Jean-Pierre ise siyaset analisti olarak, ABD Başkanı Yardımcısı Kamala Harris'in seçim kampanyasındaki sağ koluydu. Jean-Pierre, eski Demokrat başkan Barack Obama'nın da 2008 ve 2012 yıllarındaki seçim kampanyalarında görev yapmıştı.

Jean-Pierre, Beyaz Saray'daki ilk siyah ve açık kimlikli eşcinsel kadın sözcü olacak. Psaki Twitter hesabından yaptığı açıklamada halefi için "Tutuklu. Zeki ve onu sadece harika bir meslektaş değil, aynı zamanda inanılmaz bir anne ve insan yapan bir ahlaka sahip. Ayrıca harika bir espiri anlayışı var" dedi.

Biden da yazılı açıklamasında, Jean-Pierre'in "bu zor görev için gereken deneyim, yetenek ve dürüstlüğe sahip olduğunu" vurgulayarak, "Karine'i uzun zamandır tanıyorum, benim ve bu yönetim adına güçlü bir ses olacak" ifadelerini kullandı.

Psaki’nin ise kariyerine MSNBC kanalında sunuculuk yaparak devam edeceği belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya