ABD'de bir ilk: Çocuklarda maymun çiçeği görüldü

ABD'de bir ilk: Çocuklarda maymun çiçeği görüldü
Maymun çiçeği salgınının yayıldığı ABD'de bir ilk yaşandı. Virüs, ilk kez çocuklarda görüldü. Yetkililer, virüsün sekiz yaş altındaki çocuklar için özellikle tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Maymun çiçeği virüsü ABD'de ilk kez çocuklarda görüldü. Sağlık yetkilileri, hastalardan birinin Kaliforniya eyaletinde yaşayan bir çocuk, diğerinin ise Washington DC bölgesinden transit geçit yapmakta olan ve normalde ülkede yaşamayan bir çocuk olduğunu açıkladı.

ABD Hastalık Kontrol Merkezleri'nden (CDC) yapılan açıklamada, her iki çocuğun da durumunun iyi olduğu belirtildi. İki vakanın birbiriyle alakasız olduğu, çocukların hastalığı büyük ihtimalle ailelerinden kaptığı aktarıldı. CDC, sekiz yaşın altındaki çocukların maymun çiçeğini ağır geçirme riskini de vurguladı.

Afrika kıtası dışında ilk kez bu kadar yaygın şekilde görülen maymun çiçeği virüsünün en ciddi salgınlardan birine yol açtığı ülkelerden biri, ABD. Başta New York olmak üzere, ABD'de 2 bin 500'ü aşkın vakayla ülke çapına bir salgın yaşanıyor.

Vakaların büyük kısmının, erkeklerle cinsel ilişkiye giren erkeklerde görüldüğü belirtilse de, maymun çiçeği sadece cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak sınıflandırılmıyor. Zira virüs, yakın temasla bulaşıyor.

Maymun çiçeğinin ciltte yol açtığı lezyonlar tedaviye gerek duyulmadam genellikle kendiliğinden geçse de çok acı verici ve kaşıntılı olabiliyor.

ABD'li yetkililer geçtiğimiz hafta, aşı taleplerine yetişemediklerini açıklamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya