ABD'de enflasyon hamlesi: Biden yönetimi federal yakıt vergisini geçici olarak kaldırmaya hazırlanıyor

ABD'de enflasyon hamlesi: Biden yönetimi federal yakıt vergisini geçici olarak kaldırmaya hazırlanıyor
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyon ile mücadele aracı olarak akaryakıttan alınan federal verginin geçici olarak kaldırılabileceğini söyledi.

Yüksek enflasyonun Kongre ara seçimleri öncesinde akaryakıt fiyatlarını artırmasıyla zor durumda olan Joe Biden yönetimi, vergileri kaldırmayı düşünüyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonla mücadele yöntemi olarak akaryakıttan alınan verginin geçici olarak kaldırılması yönündeki önerilerinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland ile görüşmesinden sonra basın açıklaması yapan Yellen, federal akaryakıt vergilerinin eyalet düzeyindeki vergilerden daha düşük olmasına rağmen, kesintinin tüketicileri rahatlatacağını belirtti.

Yellen, "Akaryakıt vergilerinin geçici olarak kaldırılması mükemmel olmasa da, enflasyonu ele almak için değerlendirilmesi gereken bir araç" dedi.

Yellen, Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle petrol fiyatları üzerinde yaşanan yukarı yönlü baskının hafifletilmesi için tartışmalı Kanada-ABD Keystone XL petrol boru hattı projesinin canlandırılması fikirlerini ise reddetti. Biden, bu boru hattını çevreci gerekçelerle Beyaz Saray geldiği ilk gün reddetmişti. Yellen da bu projenin yeniden canlandırılsa bile faaliyete geçmesinin yıllar süreceğini ve mevcut krize çözüm olmayacağını söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya