ABD'de eşcinsel gece kulübüne saldırı: En az 5 ölü

ABD'de eşcinsel gece kulübüne saldırı: En az 5 ölü
ABD'nin Colorado eyaletinde, eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda en az 5 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı.

ABD'de yine silahlı saldırı sonucu katliam yaşandı. Eşcinsellerin gittiği Club Q adlı gece kulübüne girerek etrafa ateş açan saldırgan 5 kişiyi öldürdü, onlarcasını yaraladı.

Saldırganın gözaltında olduğunu ve tedavi edildiğini duyuran Colorado Springs polisi "Toplumumuzu hedef alan bu anlamsız saldırıdan ötürü çok üzgünüz" açıklamasını yaptı ve saldırganı etkisiz hale getirmeye çalışan kulüp müşterilerine teşekkür etti.

BBC'nin haberine göre, polis yerel saatle 23:57'de imdat çağrısı aldıklarını ve polis olay yerine ulaştığında saldırganın hâlâ kulübün içinde olduğunu belirtti.

Saldırının ne amaçla gerçekleştirildiğine dair bir açıklama henüz yapılmadı.

Soruşturmanın sürdüğü, ölü ve yaralı sayısının değişebileceği aktarıldı.

Bir itfaiye sözcüsü, bu tür olaylara yönelik eğitim nedeniyle yaralıların çok hızlı bir şekilde hastanelere nakledildiğini söyledi.

Club Q Facebook sayfasından yapılan açıklamada "silahlı saldırganı etkisiz hale getiren ve bu nefret saldırısını sona erdiren kahraman müşterilerin hızlı tepkilerine" teşekkür edildi.

Kulüp o sırada bir dans partisine ev sahipliği yapıyordu ve Pazar akşamı Transgender Anma Gününü kutlamak için bir performans etkinliği düzenlemeyi planlamıştı.

Kulübün Facebook sayfası saldırının ardından dünyanın dört bir yanından gelen yorum ve taziye mesajlarıyla dolup taştı.

Colorado Springs Belediye Başkanı John Suthers'ın ofisi olayı bir trajedi olarak nitelendirdi.

2016 yılında Florida'nın Orlando kentindeki Pulse eşcinsel kulübüne düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi ölmüş, 50'den fazla kişi de yaralanmıştı. O dönemde bu olay ABD tarihindeki en ölümcül kitlesel silahlı saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Başkan Obama Florida saldırısını "bir terör ve nefret eylemi" olarak nitelendirmişti. (Kısa Dalga)

Dünya