ABD'de kar fırtınasında en az 50 kişi öldü, Buffalo buz tuttu

ABD'de kar fırtınasında en az 50 kişi öldü, Buffalo buz tuttu
ABD ve Kanada’yı etkisi altına alan kutup soğukları ve kar fırtınası nedeniyle en az 50 kişi hayatını kaybetti. Fırtınadan en çok etkilenen yer New York eyaletindeki Buffalo şehri oldu.

Manşet fotoğraf: Twitter

New York Eyaleti Valisi Kathy Hochul, Buffalo’daki tüm itfaiye araçlarının karda mahsur kalanları kurtarmaya giderken mahsur kaldığını açıkladı, bu yüzden zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama çağrısında bulundu. Kentte bazı evlerin dışında dev buz sarkıtları oluştu.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Hochul, 1977’deki büyük fırtınadan sonra Buffalo’nun tarihindeki gördüğü en şiddetli fırtına ile karşı karşıya kaldığını söyledi, bu fırtınanın tarihe geçeceğini vurgulayarak şehrin, “bir savaş bölgesine dönüştüğünü” aktardı.

Ülkede hafta sonu 250 bin hanede elektrik kesintisi yaşandığı tahmin ediliyor.

Kanada’da ise bir otobüsün buzlu yolda devrilmesi üzerine dört kişi yaşamını yitirdi. Uzmanlar fırtınanın birkaç güne dinmesinin beklendiğini söylese de zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi uyarısında bulundu. Öte yandan geçen hafta sonu donan ABD'nin batı yakasının bu hafta 20 dereceden fazla ısınması bekleniyor. Uzmanlar çok hızlı eriyecek karların su baskınlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor.

Dünya