ABD'de kripto para dolandırıcılığı: 2021'den bu yana 1 milyar dolardan fazla vurgun yaptılar

ABD'de kripto para dolandırıcılığı: 2021'den bu yana 1 milyar dolardan fazla vurgun yaptılar
ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun raporuna göre, ülkede Ocak 2021'den bu yana 1 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı yapıldı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ülkede Ocak 2021'den bu yana 1 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı yapıldığını açıkladı. FTC'nin yeni yayımlanan raporunda, 46 binden fazla kişinin kripto para piyasalarında dolandırıldığını, dolandırılanların büyük kısmının da 29-49 yaş arasında olduğu belirtildi.

Rapora göre, kripto para dolandırıcılığının önemli bir kısmının yatırım fırsatları üzerinden yapıldı, yatırım vaadiyle dolandırılan kişilerin Ocak 2021'den bu yana 575 milyon dolar kaybetti.

Dolandırılanların yarısından fazlası, hırsızların kendilerini başta Instagram ve Facebook olmak üzere, sosyal medyadan bulduğunu söyledi. En çok kullanılan dolandırıcılık yöntemleriyse, insanların haklarında soruşturma açılabileceği iddiasıyla malvarlıklarını kriptoya dönüştürmesinin sağlanması ve aşk ilişkisi aracılığıyla kripto yatırımı yapmaya ikna edilmesi olarak sıralandı.

Raporda, 20-49 yaş arasındaki kişilerin diğer yaş gruplarına kıyasla üç kat fazla dolandırıldığı belirtildi; kripto yatırımcıları, paralarını geri almalarının zor olması nedeniyle dikkatli olmaya çağırıldı. (Kısa Dalga)

Ekonomi