ABD'de LGBTİ içeriği reddeden okul yönetimine 1,5 milyon dolar para cezası

ABD'de LGBTİ içeriği reddeden okul yönetimine  1,5 milyon dolar para cezası
Kaliforniya Valisi Newsom, LGBT içeriği reddeden Temecula şehri Okul Bölgesi yönetimine, "yasayı kasten çiğnemek" gerekçesiyle 1,5 milyon dolar para cezası verildiğini açıkladı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Temecula şehrinde, Temecula Valley Birleşik Okul Bölgesi, öldürülen LGBTİ hakları aktivisti Harvey Milk'ten bahseden devlet onaylı ders kitaplarını reddettiği gerekçesiyle 1,5 milyon dolar para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Okul Bölgesi yönetim kurulu, Milk'e atıfta bulunan bir sosyal bilimler kitabını içeren müfredata red oyu verince, velilerin ve Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’un da dahil olduğu bir hak mücadelesi başladı.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom Çarşamba günü, Temecula Valley Birleşik Okul Bölgesi yönetim kuruluna yeni müfredatı reddetmeleri nedeniyle 1,5 dolar para cezası verildiğini duyurdu.

Newsom yaptığı açıklamada, "Okul yönetim kurulundaki üç siyasi aktivist, öğrencileri eğitme işlerini yapmaktan çok yasaları çiğnemekle ilgilendiklerini bir kez daha kanıtladılar - bu nedenle devlet işlerini onlar için yapacaktır" dedi.

Bu kararla birlikte eyalet, Temecula’daki öğrencilerin okul yılına ebeveynler tarafından gözden geçirilen ve bölgedeki öğretmenler tarafından tavsiye edilen materyallere erişmelerini sağlayacak. Ders kitaplarını öğrencilere veya ebeveynlere teslim edildikten sonra, eyalet yasayı kasten ihlal ettiği, ebeveynlerin iradesine karşı geldiği ve çocukları 17 yıl önce baskısı tükenmiş bir ders kitabını kullanmaya zorladığı için - 1,5 milyon dolarlık para cezasıyla birlikte - faturayı okul yönetim kuruluna teslim edecek. (Kısa Dalga)

Dünya