ABD'de mahkeme zorunlu aşı uygulamasını durdurdu

ABD'de mahkeme zorunlu aşı uygulamasını durdurdu
ABD’de federal temyiz mahkemesi, Biden yönetiminin büyük şirketler için COVID-19’a karşı aşı ya da test zorunluluğu getiren kararını geçici olarak durdurdu. Mahkeme, buna gerekçe olarak, karara ilişkin “ağır boyutta kanuni ve anayasal” sorunları gösterdi.

Başkan Joe Biden yönetimi hafta içinde, 100 ya da daha fazla sayıda personele sahip şirketlerde çalışan on milyonlarca Amerikalı’nın 4 Ocak’a kadar ya tam doz COVID-19 aşılarını olması ya da her hafta virüs testi yaptırmak zorunda kalmasını öngören yeni kurallar açıklamıştı. amerikaninsesi.com'un haberine göre yeni uygulamaya, Cumhuriyetçi yönetimlere sahip çok sayıda eyalet dava açtı.

ABD Beşinci Daire Temyiz Mahkemesi  Biden yönetiminin yeni aşı uygulamasını şimdilik dondurmuş oldu.

Çalışma Bakanlığı avukatı Seema Nanda yayınladığı açıklamada, bakanlığın aşılama kararını alırken sahip olduğu “hukuki yetkisinden emin olduğunu” belirtti.

Mahkemenin durdurma kararı, Biden yönetiminin yeni kuralları açıklamasının iki gün sonrasında geldi. Kurallar açıklanır açıklanmaz, Cumhuriyetçi eyalet valileri ve yönetimin bu kararla yasal yetkisini aştığını savunan kesimler tarafından, konuyu mahkemelere taşıyacakları yönünde sözler verilmişti.

Biden yönetimi özel sektörü kapsayan aşılama kararını, ABD İş Güvenliği ve Sağlık Dairesi’nin (OSHA) işyeri güvenliğiyle alakalı acil durum yetkisi altında aldı. OSHA’ya göre karar, 1,9 milyon özel sektör işverenine bağlı 84,2 milyon çalışanı kapsıyor.

Sağlık