ABD'de Pence başkanlık yarışından çekildi

ABD'de Pence başkanlık yarışından çekildi
Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yeniden başkanlık planları için kritik bir gelişme yaşandı. Trump'ın eski yardımcısı Mike Pence başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, bir zamanlar başkan yardımcılığını yaptığı Donald Trump'a karşı aylardır maddi zorluklarla yürüttüğü seçim kampanyasını sonlandırdı.

Bloomberg'in haberine göre cumhuriyetçi seçmenleri Trump'a karşı en iyi alternatif olduğuna ikna etmek üzere aylarca uğraşan Pence, Cumartesi günü Las Vegas'taki Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonu bağışçı konferansında beklenmedik bir açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyuran ilk büyük aday oldu. Trump, başkanlık yarışını açık arayla önde götürüyor.

Pence, "Geçen altı ay boyunca ülkeyi dolaştıktan sonra, buraya benim için (durumun) netleştiğini söylemek için geldim: Benim zamanım değil. Çokça dua etmenin ve düşünüp taşınmanın ardından başkanlık kampanyamı sonlandırmaya karar verdim" dedi.

Pence konuşmasında herhangi bir adayı desteklemekten kaçınsa da seçilecek kişinin ülkeyi "nezaketle" yöneten biri olması gerektiğini söyledi. Bu sözleri ABD kamuoyunda Trump'a karşı bir eleştiri olarak algılandı.

Pence başkanlık adaylığını Haziran'da açıklamış fakat adaylığını sürdürmesini sağlayacak kadar seçmen ve bağışçı desteğini sağlayamamıştı. (Kısa Dalga)

Dünya