ABD'de seçim kulisleri: Biden çekilirse yerine gelecek aday belli oldu

ABD'de seçim kulisleri: Biden çekilirse yerine gelecek aday belli oldu
ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi durumunda yerini alabilecek en olası adayın Kamala Harris olduğunu belirtiliyor.

Kısa Dalga - ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile canlı yayındaki tartışmasındaki zayıf performansı nedeniyle yarıştan çekilme baskısıyla karşı karşıya kalmıştı. Biden, zayıf performansını yoğun geçen yurtdışı seyahatlerine bağladı.

Biden, Hillary Clinton, Barack Obama, Nancy Pelosi gibi partisinin ağır toplarından kendisine destek olmalarını isterken, seçimden çekilmesi halinde yerine kimin aday olacağı tartışmaları da sürüyor.

Harris gözardı edilemez

Euronews'teki habere göre üst düzey kaynaklar, ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi durumunda yerini alabilecek en olası adayın Kamala Harris olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz haftalarda Biden'ın yarıştan çekilmesini savunan üç Demokrat bağışçı, bu hafta Harris'i göz ardı etmenin "imkansız" olacağını düşündüklerini söyledi. Bağışçılar, daha önce Whitmer ve Newsom'u Biden'a alternatif olarak öne sürüyordu.

Bağışçılardan biri, "Demokrat parti içinde şu anda liderlik hakkında gerçek bir konuşma var ancak adil olmak gerekirse, bu beni pek heyecanlandırmıyor... Harris'i göz ardı etmek imkansız olacak," dedi. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya