ABD'de şirketlerden yasağa karşı çözüm: Kürtaj için seyahat masrafları karşılanacak

ABD'de şirketlerden yasağa karşı çözüm: Kürtaj için seyahat masrafları karşılanacak
ABD'de pek çok şirket kürtaj yasağına çözüm olarak çalışanlarının sağlık için seyahat masraflarını karşılayacağını duyurdu.

ABD'de Yüksek Mahkeme'nin ülke genelinde kürtaj hakkını anayasal olarak garanti altına alan 1973 tarihli Roe-Wade kararını iptal etmesinin ardından, milyonlarca ABD'li kadın kürtaj erişimini kaybetti.

Karar sonrası aralarında JP Morgan, Facebook'un sahibi Meta ve Disney'in de aralarında bulunduğu büyük şirketler, kürtaj olmak için seyahat edecek çalışanlarının masraflarını ödeyeceğini duyurdu.

Yüksek Mahkeme'nin kararı, eyaletlerin kürtajı yasaklayabilmesininin önünü açtı.

ŞİRKET SEYAHAT MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

Sayıları giderek artan şirketler, çalışanlarının kürtaj için seyahat masraflarını sağlık sigortaları aracılığıyla karşılayacaklarını duyurdular.

FLORIDA VALİSİ KARARI İMZALADI

Disney'in Florida eyaletindeki bir tesisinde 80 bin kişi çalışıyor. Florida Valisi 15 haftadan sonraki gebeliklerde kürtajı yasaklayan kararı imzaladı ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre bankacılık devi JP Morgan'da ABD'deki çalışanlarına "yasal kürtaj" için seyahat masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.

Bir diğer ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs da 1 Temmuz'dan itibaren kürtaj için seyahat edeceklerin masraflarını karşılayacaklarını ifade etti.

Vogue dergisinin yayımcısı Conde Nast, giyim markası Levi Strauss ile Lyft ve Uber de benzer kararlar alacağı açıklandı.

Kadın