ABD'de son 20 yıldan sonra ilk defa bebek ölümleri arttı

ABD'de son 20 yıldan sonra ilk defa bebek ölümleri arttı
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) verilerine göre 2002 yılından beri ilk defa bebek ölümlerinin artışa geçildiğini kaydetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından sunulan ve bebeklerin doğum ve ölümlerine ilişkin belgelenmiş verilerin uzlaştırılmasıyla elde edilen verilere göre, 2022 yılında bebek ölümleri 2021 yılına kıyasla yüzde 3 arttı.

Genel bebek ölüm hızı yüzde 22 azaldı

Hesaplamalar, her bin canlı doğum için ölüm sayısına ilişkin verilerin analizine dayanmaktadır. Son yirmi yılda ilk kez bir artış kaydedilmesine rağmen, genel bebek ölüm hızı bu dönemde %22 azalarak her bin yeni doğan için 5,60 ölüme geriledi.

Ölen toplam bebek sayısı 20 bini aştı

Ölen toplam bebek sayısı 2022 yılında 20 bin 538 iken, bir yıl önce bu sayı 20 bini geçmiyordu. En kayda değer artışlar Alaska Yerlileri ve diğer eyaletler gibi nüfusların yanı sıra beyazlarda görüldü.

Bebeğini kaybeden annelerin çoğu 25 ila 29 yaşları arasında

CDC, bebeklerini kaybeden annelerin çoğunun 25 ila 29 yaşları arasında olduğunu ve ölen bebeklerin çoğunun erkek olduğunu açıkladı. 2022'de bebek ölümlerinin en yaygın nedeninin gebelik komplikasyonları ve bakteriyel septisemi olduğu belirtiliyor. (Kısa Dalga)

Dünya