ABD'deki kasırgada can kaybı 25'e çıktı

ABD'deki kasırgada can kaybı 25'e çıktı
ABD’nin Mississippi eyaletinde meydana gelen kasırga sonucu 25 kişi hayatını kaybetti.

Mississippi Acil Durum Yönetim Dairesi'nin açıklamasında, ölümlerin Sharkey, Humphreys, Carroll ve Monroe ilçelerinde kayda geçtiği bildirildi.

Açıklamada, onlarca yaralı bulunduğu belirtilerek "Birden fazla devlet kurumu ve ortak, müdahale ve kurtarma çabalarına yardımcı olmak için birlikte çalışıyor” dendi.

OHAL ilanı

Mississippi Valisi Tate Reeves, eyalette acil durum ilan ettiğini ve ABD Başkan Joe Biden ile görüşme gerçekleştirdiğini ifade etti.

Vali şunları söyledi: “Şiddetli kasırgadan etkilenen Mississippi ilçelerinde olağanüstü hal ilan ettim. İhtiyacı olan vatandaşlarımız adına mevcut her kaynağı sağlayacağız. Karşılaştığımız ölümcül kasırga hakkında Başkan Biden ile konuştuk. Müdahaleleri desteklemek için Federal Acil Durum Yönetimi Dairesi’nin (FEMA) orada olacağı konusunda bize güvence verdi."

ABD Başkanı Biden ise sosyal medya hesabından “Yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İhtiyaç duyduğunuz desteği, ne kadar sürerse sürsün sağlamak için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

Dünya