ABD'deki üniversitelerde Gazze protestoları yayılıyor

ABD'deki üniversitelerde Gazze protestoları yayılıyor
ABD'de Columbia Üniversitesi'nde başlayan İsrail karşıtı gösteriler dört bir yana yayıldı Önceki gün Michigan Üniversitesi öğrencileri de protestoculara katıldı. Eylemlerinin ikinci gününde olan Michigan Üniversitesi öğrencileri, ABD'ye Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemeleri ve İsrail'le bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.

ABD'de üniversitelerde İsrail'in Filistin'e saldırısına dönük protestolar devam ediyor. Polisin bu protestolara da müdahalesi sert oluyor.

aa-20240425-34370178-34370148-michigan-universitesi-kampusunde-filistine-destek-gosterisi-duzenlendi.jpg

Pazartesi günü New York Üniversitesi'nde yaklaşık 133 kişi gözaltına alındı. Yale Üniversitesi'nde de onlarca kişi gözaltına alınırken, Harvard Üniversitesi kampüse erişimi kısıtladı. Columbia Üniversitesi Rektörü Nemat (Minouche) Shafik, göstericileri bir anlaşmaya varılamaması halinde alanın boşaltılması için "alternatif seçeneklerin" değerlendirileceği konusunda uyardı.

aa-20240425-34370178-34370145-michigan-universitesi-kampusunde-filistine-destek-gosterisi-duzenlendi.jpg

Bu üniversitelere önceki gün Michigan eyaletindeki Ann Arbor kentinde bulunan Michigan Üniversitesi de katıldı. Öğrenciler Gazze'ye dönük saldırıları protesto etmek için kamp kurdu. Eylemde, sloganlar atılarak Gazze'de acil ateşkes çağrısında bulunuldu. (AA)

Dünya