ABD'den Azerbaycan'da yaşananlarla ilgili açıklama: Eylemler derhal durdurmalı

ABD'den Azerbaycan'da yaşananlarla ilgili açıklama: Eylemler derhal durdurmalı
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Azerbaycan'a daha önce de açıkça ifade ettiğimiz üzere, anlaşmazlıkların çözümünde güç kullanılması kabul edilemez" denildi.

ABD, Dağlık Karabağ’da askeri operasyon başlatan Azerbaycan'a "bu eylemleri derhal durdurması" çağrısı yaptı.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden derin endişe duyduğunu ifade eden ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ‘’Bu eylemler Dağlık Karabağ'da zaten vahim olan insani durumu daha da kötüleştirmekte ve barış umutlarını baltalamakta. Azerbaycan'a daha önce de açıkça ifade ettiğimiz üzere, anlaşmazlıkların çözümünde güç kullanılması kabul edilemez ve bölgede adil ve onurlu bir barış için gerekli koşulların yaratılmasına yönelik çabalara ters düşmekte..."

BM Güvenlik Konseyi acil toplantıya çağırılacak

VOA Türkçe'nin aktardığına göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı telefonla arayarak Dağlık Karabağ'daki durum nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağıracağını söylediği açıklandı.
Ermenistan hükümetinin yaptığı açıklamada, "Görüşmede Azerbaycan'ın saldırısı sonrasında Dağlık Karabağ'daki durum ele alındı. Her iki taraf da güç kullanmanın kabul edilemez olduğunu ve gerilimin azaltılması için uluslararası mekanizmaların kullanılması gerektiğini vurguladı" denildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da askeri harekata başvurmama sözünü tutmadığını belirterek Bakü'ye bombardımanı durdurma ve müzakere masasına dönme çağrısı yaptı.

Dünya