ABD'den İsrail'deki personeline uyarı: Kudüs, Tel Aviv ve Beerşeba dışına çıkmayın

ABD'den İsrail'deki personeline uyarı: Kudüs, Tel Aviv ve Beerşeba dışına çıkmayın
İran'ın İsrail'in kuzeyinde ya da güneyinde de 24-48 saat içinde saldırı düzenleyebileceği yönündeki iddialar üstüne ABD, İsrail'de bulunan diplomatik personele Kudüs ve çevresi ile Tel Aviv ve Beerşeba bölgeleri dışına çıkmamaları uyarısı yaptı.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı ihtimali nedeniye ABD, çalışanlarına seyahat kısıtlaması getirdi. İsrail'deki ABD'li diplomatik personele, Kudüs ve çevresi ile Tel Aviv ve Beerşeba bölgeleri dışına çıkmamaları uyarısı yapıldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise görüştüğü Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin'e, İran'ın "ülke topraklarında" düzenleyeceği her saldırıya, "uygun şekilde yanıt vereceklerini" söyledi.

İsrail'in 11 gün önce Suriye'nin başkenti Şam'da İran Konsolosluğu'na düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiş, İran saldırı sonrası misillemede bulunacağını açıklamıştı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, "İran'ın İsrail'in kuzeyinde ya da güneyinde de 24-48 saat içinde saldırı düzenleyebileceğini" ve İsrail'in de buna karşı hazırlık yaptığını yazmıştı. Gazeteye konuşan İran yönetimine yakın bir kaynak, saldırı planlarının tartışılmasına rağmen henüz nihai bir karara varılmadığını söylemişti. (Kısa Dalga)

Dünya