ABD'den misilleme: IŞID’in Afganistan sorumlusuna hava operasyonu

ABD'den misilleme: IŞID’in Afganistan sorumlusuna hava operasyonu
BD, Kabil Havalimanı’nda Perşembe günü sivilleri ve Amerikan askerlerini hedef alan intihar saldırısının üzerinden 48 saat geçmeden IŞID’in Afganistan sorumlusu bir üyesini hedef alan bir hava operasyonu düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Nangarhar’da insansız hava aracıyla düzenlenen saldırının Kabil’deki intihar eylemini planladığı düşünülen kişiyi hedef aldığını bildirdi.

amerikaninsesi.com'un aktardığına göre Merkez Kuvvetler Komutanlığı sözcüsü Albay William Urban, bu sabah (Cumartesi) erken saatlerde düzenlenen İHA saldırısında bir IŞİD üyesinin öldüğünü açıkladı. Ölen IŞİD üyesinin, Kabil havaalanındaki saldırıya karışıp karışmadığı tam olarak netleşmedi. Havaalanındaki bombalı saldırıda en az 170 Afgan vatandaşı ve 13 ABD askeri ölmüştü.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD askeri kuvvetleri, bir Horasan elebaşına yönelik ufuk ötesi terörle mücadele operasyonu yapmıştır" ifadesini kullandı. Söz konusu operasyonun Afganistan'ın Nangahar vilayetinde, insansız hava aracı ile yapıldığını belirten Urban, "İlk belirlemelere göre hedefi öldürdük. Sivil kayıp olmadığını biliyoruz" ifadesini kullandı.

Dünya