ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararları: Listede Rusya Merkez Bankası Başkanı da var

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararları: Listede Rusya Merkez Bankası Başkanı da var
ABD, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi 'ilhakı'nın ardından Rusya'ya karşı yeni yaptırımlarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki Donetsk, Lugansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya katılımına ilişkin anlaşmaları imzalamasının ardından ABD, Rusya'ya karşı geniş çaplı yaptırım kararlarını açıkladı.

1000'DEN FAZLA KİŞİ VE KURULUŞA YAPTIRIM KARARI

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna operasyonuyla bağlantılı oldukları gerekçesiyle 1000'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım kararı yer alıyor.

Yeni yaptırım paketinin kapsamına alınanlar arasında Rusya Merkez Bankası Başkanı ve Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin aileleri de bulunuyor.

"PUTİN'E SEYİRCİ KALAMAYIZ"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada "Putin'in hileli bir şekilde Ukrayna'nın bazı bölgelerini ilhak etmeye kalkışmasına seyirci kalmayacağız. Hazine Bakanlığı ve ABD hükümeti, bugün Rusya'nın zaten bozulmuş askeri sanayi kompleksini daha da zayıflatmak ve yasadışı savaşını sürdürme kabiliyetini baltalamak için kapsamlı adımlar atıyor" ifadelerini kullandı.

JOE BIDEN'DAN AÇIKLAMA

Başkan Joe Biden, ABD'nin Ukrayna'nın elini askeri ve diplomatik olarak güçlendirerek topraklarının kontrolünü yeniden kazanma çabalarını desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Dünya